Title
Optimizacija enzimskih postupaka za dobijanje hidrolizata proteina belanceta kao komponenata funkcionalne hrane primenom tehnologije ultrazvuka visokog intenziteta
Creator
Stefanović, Andrea B.
Copyright date
2017
Object Links
Select license
Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerade 3.0 Srbija (CC BY-NC-ND 3.0)
License description
Dozvoljavate samo preuzimanje i distribuciju dela, ako/dok se pravilno naznačava ime autora, bez ikakvih promena dela i bez prava komercijalnog korišćenja dela. Ova licenca je najstroža CC licenca. Osnovni opis Licence: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/rs/deed.sr_LATN. Sadržaj ugovora u celini: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/rs/legalcode.sr-Latn
Language
Serbian
Cobiss-ID
Theses Type
Doktorska disertacija
description
Datum odbrane:29.09.2017
Other responsibilities
mentor
Knežević-Jugović, Zorica, 1969-
član komisije
Bugarski, Branko, 1957-
član komisije
Rakin, Marica, 1965-
član komisije
Antov, Mirjana, 1967-
član komisije
Grbavčić, Sanja.
Academic Expertise
Tehničko-tehnološke nauke
University
Univerzitet u Beogradu
Faculty
Tehnološko-metalurški fakultet
Alternative title
Optimization of enzymatic processes in order to obtain egg white protein hydrolysates as a functional food component applying the high-intensity ultrasound technology
Publisher
[ A. B. Stefanović]
Format
250 listova
description
Tehnološko inţenjerstvo - Biohemijsko inţenjerstvo i biotehnologija / Technological Engineering - Biochemical Engineering and Biotechnology
Abstract (sr)
Predmet naučnog istraţivanja doktorske disertacije je razvoj novih netermičkih i enzimskih procesa za proizvodnju proteina belanceta i njihovih hidrolizata sa unapreĎenim tehnološko-funkcionalnim svojstvima kao visokokvalitetnih proteinskih dodataka hrani i napicima...
Abstract (en)
The scope of this academic doctoral research is the development of new non-thermal and enzymatic processes in order to obtain high-qualitiy egg white protein and their hydrolysates with improved technological-functional properties as high-quality protein additives for food and beverages...
Authors Key words
proteini belanceta, ultrazvučni pretretman, enzimska hidroliza, strukturna karakterizacija, tehnološko-funkcionalna svojstva
Authors Key words
egg white proteins, ultrasound treatment, enzymatic hydrolysis, structural characterization, technological-functional properties
Type
Tekst
Abstract (sr)
Predmet naučnog istraţivanja doktorske disertacije je razvoj novih netermičkih i enzimskih procesa za proizvodnju proteina belanceta i njihovih hidrolizata sa unapreĎenim tehnološko-funkcionalnim svojstvima kao visokokvalitetnih proteinskih dodataka hrani i napicima...
“Data exchange” service offers individual users metadata transfer in several different formats. Citation formats are offered for transfers in texts as for the transfer into internet pages. Citation formats include permanent links that guarantee access to cited sources. For use are commonly structured metadata schemes : Dublin Core xml and ETUB-MS xml, local adaptation of international ETD-MS scheme intended for use in academic documents.