Title
Optimizacija tehnološkog procesa proizvodnje prepečenice od šljivovog vina tipa Pruvin
Creator
Ljekočević, Marko, 1961-, 36759143
Copyright date
2019
Object Links
Select license
Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerade 3.0 Srbija (CC BY-NC-ND 3.0)
License description
Dozvoljavate samo preuzimanje i distribuciju dela, ako/dok se pravilno naznačava ime autora, bez ikakvih promena dela i bez prava komercijalnog korišćenja dela. Ova licenca je najstroža CC licenca. Osnovni opis Licence: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/rs/deed.sr_LATN. Sadržaj ugovora u celini: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/rs/legalcode.sr-Latn
Language
Serbian
Cobiss-ID
Theses Type
Doktorska disertacija
description
Datum odbrane: 23.12.2019.
Other responsibilities
mentor
Nikićević, Ninoslav, 1952-, 12380519
član komisije
Nikšić, Miomir, 1955-, 12442215
član komisije
Veličković, Milovan, 1955-, 12449383
član komisije
Tešević, Vele, 1963-, 12643943
član komisije
Petrović, Aleksandar, 1974-, 12881255
član komisije
Popović, Branko, 1966-, 37396071
Academic Expertise
Biotehnološke nauke
University
Univerzitet u Beogradu
Faculty
Poljoprivredni fakultet
Alternative title
Optimisation of technological processes of production of brandy made from Pruvin type of plum wine
Publisher
[M. Ljekočević]
Format
316 listova
description
Tehnološko inženjerstvo - Nauka o konzervisanju i vrenju / Technological Engineering - Food Preservation and Fermentation Science
Abstract (sr)
Uobičajen način proizvodnje voćnih rakija podrazumeva mehaničko usitnjavanje ploda voća, alkoholnu fermentaciju voćnog kljuka i njegovu destilaciju. Jedino se pri proizvodnji rakije od jabuka povremeno praktikuje presovanje kljuka radi izdvajanja jabučnog soka koji se podvrgava fermentaciji i kasnijoj destilaciji dobijenog vina. U svetu se na ovaj način već odavno proizvodi jedna od najpoznatijih i svetski priznata rakija Kalvados...
Abstract (en)
The usual manner of fruit brandy production, includes fruit shredding or crushing, fermentation of the fruit mash, and its distillation. Only the production of apple brandy occasionally applies mash pressing to separate the apple juice that undergoes fermentation and further distillation of the obtained wine. One of the most world famous brandy produced in this manner is well known Calvados...
Authors Key words
šljiva, Trnovača, Crvena ranka, Požegača, voćna vina, postupak, Pruvin, šljivovica, prepečenica, vinski destilat
Authors Key words
plum, Trnovača, Crvena ranka, Požegača, fruit wines, procedure (methods), Pruvin, plum brandy, strong brandy (prepečenica), wine distillate
Classification
663.551.5:634.22(043.3)
Type
Tekst
Abstract (sr)
Uobičajen način proizvodnje voćnih rakija podrazumeva mehaničko usitnjavanje ploda voća, alkoholnu fermentaciju voćnog kljuka i njegovu destilaciju. Jedino se pri proizvodnji rakije od jabuka povremeno praktikuje presovanje kljuka radi izdvajanja jabučnog soka koji se podvrgava fermentaciji i kasnijoj destilaciji dobijenog vina. U svetu se na ovaj način već odavno proizvodi jedna od najpoznatijih i svetski priznata rakija Kalvados...
“Data exchange” service offers individual users metadata transfer in several different formats. Citation formats are offered for transfers in texts as for the transfer into internet pages. Citation formats include permanent links that guarantee access to cited sources. For use are commonly structured metadata schemes : Dublin Core xml and ETUB-MS xml, local adaptation of international ETD-MS scheme intended for use in academic documents.