Title
Унапређење одрживог квалитета пилећег меса и производа од пилећег меса у ланцу исхране
Creator
Škunca, Dubravka, 1984-, 13859687
Copyright date
2018
Object Links
Select license
Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerade 3.0 Srbija (CC BY-NC-ND 3.0)
License description
Dozvoljavate samo preuzimanje i distribuciju dela, ako/dok se pravilno naznačava ime autora, bez ikakvih promena dela i bez prava komercijalnog korišćenja dela. Ova licenca je najstroža CC licenca. Osnovni opis Licence: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/rs/deed.sr_LATN. Sadržaj ugovora u celini: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/rs/legalcode.sr-Latn
Language
Serbian
Cobiss-ID
Theses Type
Doktorska disertacija
description
Datum odbrane: 18.02.2019.
Other responsibilities
mentor
Đekić, Ilija, 1968-, 11453287
mentor
Tomašević, Igor, 1974-, 12884583
član komisije
Nastasijević, Ivan, 1969-, 15303783
član komisije
Tomić, Nikola S., 1973-, 12868967
član komisije
Tomović, Vladimir M., 1974-, 13368167
Academic Expertise
Biotehnološke nauke
University
Univerzitet u Beogradu
Faculty
Poljoprivredni fakultet
Alternative title
Improving sustainable quality of chiken meat and chiken meat products in the food chain
Publisher
[Д. Х. Шкунца]
Format
110 листова
description
Технолошко инжењерство - Прехрамбена технологија / Technology engineering - Food technology
Abstract (sr)
Ланац пилећег меса представљен кроз пет подсистема − фарма, кланица,
прерада, малопродаја и потрошачи − истраживан је са аспекта одрживог квалитета
и то преко перцепције квалитета и мотива куповине пилећег меса и производа од
пилећег меса и оцене учинка заштите животне средине читавог ланца до
свеобухватног планирања квалитета усмереног ка потребама потрошача уз
уважавање захтева животне средине...
Abstract (en)
Chicken meat chain presented through five subsystems - farm, slaughterhouse,
meat processing plant, retail and consumers - has been explored in terms of sustainable quality through perception of quality and motives for the purchase of chicken meat and chicken meat products and assessment of the environmental performance of the whole chain to comprehensive quality function deployment oriented towards the needs of consumers, while respecting the demands of the environment....
Authors Key words
ланац пилећег меса, перцепција квалитета, планирање квалитета
усмереног ка потребама потрошача, оцена животног циклуса, индикатори
животне средине
Authors Key words
chicken meat chain, perceived quality, quality function deployment, life
cycle assessment, environmental indicators
Classification
637.54:613.2(043.3)
Type
Tekst
Abstract (sr)
Ланац пилећег меса представљен кроз пет подсистема − фарма, кланица,
прерада, малопродаја и потрошачи − истраживан је са аспекта одрживог квалитета
и то преко перцепције квалитета и мотива куповине пилећег меса и производа од
пилећег меса и оцене учинка заштите животне средине читавог ланца до
свеобухватног планирања квалитета усмереног ка потребама потрошача уз
уважавање захтева животне средине...
“Data exchange” service offers individual users metadata transfer in several different formats. Citation formats are offered for transfers in texts as for the transfer into internet pages. Citation formats include permanent links that guarantee access to cited sources. For use are commonly structured metadata schemes : Dublin Core xml and ETUB-MS xml, local adaptation of international ETD-MS scheme intended for use in academic documents.